Az ethosland.eu webáruház Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) megfelelnek a fogyasztóvédelmi törvény (ZVPot), az Általános adatvédelmi rendelet (Rendelet) és a személyes adatok védelméről szóló törvény (ZVOP-1) rendelkezéseinek, valamint a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamara ajánlásainak.

Azt tanácsoljuk, hogy a webáruházba való belépés előtt olvassa el figyelmesen az alábbi Általános Szerződési Feltételeket. A vevő köteles a vásárlás (online megrendelés leadása) időpontjában érvényes Általános Szerződési Feltételeket betartani. Megrendelése leadásakor mindannyiszor külön felhívjuk a felhasználó figyelmét az Általános Szerződési Feltételekre, és ő megrendelése leadásával elismeri, hogy megismerte az ÁSZF rendelkezéseit.

Az Ethosland.eu webáruház üzemeltetője a Muraszombati Szociális Fejlesztési Intézet, szociális vállalkozás (Zavod za socialni razvoj Murska Sobota, so.p.), főszékhely: Prešernova ulica 70, 9000 Murska Sobota-Muraszombat, cégjegyzékszám: 2295202000, adószám: 77624688, a továbbiakban: Szolgáltató. A szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy az ethosland.eu honlap felhasználási feltételeit külön értesítés nélkül bármikor módosítsa.

Az Általános Szerződési Feltételek ismertetik az ethosland.eu működését, a felhasználó jogait, valamint a szolgáltató és a vevő közötti üzleti kapcsolatot.


Az információkhoz való hozzáférés

A szolgáltató mindenkor köteles a vevő részére biztosítani az alábbi információkat:

  • cégadatok (a cég elnevezése és székhelye, cégjegyzékszáma),
  • a gyors és hatékony kommunikációt lehetővé tévő kapcsolattartási adatok (e-mail cím, telefonszám),
  • az áru, illetve a szolgáltatások lényeges tulajdonságai (beleértve az értékesítés utáni és jótállási szolgáltatásokat is),
  • a termékek rendelkezésre állása (a webáruház kínálatában lévő összes termék vagy szolgáltatás reális határidőn belül szállítható),
  • a termék szállításának vagy a szolgáltatásnyújtásnak a feltételei (a szállítás módja, helye és határideje),
  • minden árat világosan és egyértelműen kell feltüntetni, annak megjelölésével, hogy tartalmazzák-e az adókat és a szállítási költséget,
  • fizetési és szállítási mód,
  • az ajánlat időbeli érvényessége,
  • a szerződéstől való elállás határideje; a termékvisszaküldés vevő által fizetendő díja,
  • a panaszkezelési eljárás menetének ismertetése, beleértve a kapcsolattartó személy vagy az ügyfélszolgálat adatait is.


A személyes adatok védelme

Az ethosland.eu webáruház garantálja a személyes adatok védelmét és azokat a személyes adatok védelméről szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeli. A személyes adatokat semmilyen körülmények között nem szolgáltatjuk ki harmadik ill. illetéktelen személyek részére. A szolgáltató kötelezi magát a felhasználó minden személyes adatának tartós védelmére. A szolgáltató a személyes adatokat kizárólag a megrendelés teljesítése (tájékoztatóanyagok, ajánlatok, számlák küldése) és a szükséges kommunikáció érdekében használja fel.


Árak

Az ethosland.eu webáruházban feltüntetett összes ár euróban értendő és tartalmazza az áfát. Az árak előzetes értesítés nélkül módosíthatók.

A termékeken feltüntetett árak tényleges eladási árak.

Jóllehet mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legnaprakészebb és legpontosabb adatokat közöljük, ennek ellenére megtörténhet, hogy a terméken feltüntetett ár téves. Ebben az esetben, vagy akkor, ha egy termék ára a megrendelés feldolgozása alatt változik meg, a szolgáltató lehetővé teszi a vevő részére a vásárlástól való elállást, s egyúttal mindkét fél számára kielégítő megoldást kínál számára.

Az adásvételi szerződés akkor jön létre a szolgáltató és a vevő között, amikor a szolgáltató visszaigazolja a megrendelést.

Ettől kezdve a szerződési feltételek egyaránt kötelező érvényűek a szolgáltató és a vevő számára. Az adásvételi szerződést (megrendelés) az Eladó székhelyén őrzik. A vevő bármikor hozzáférhet felhasználónevével és jelszavával.

 

Fizetési mód

Az ethosland.eu webáruház az alábbi fizetési módokat teszi lehetővé:

  • utánvétel,
  • banki átutalás az ajánlat ill. díjbekérő (előleg számla) alapján,
  • a Nestpay (bankkártya és hitelkártya) és PayPal fizetési rendszeren keresztül.

A cég számlájára történő banki átutalás csak előre utalással lehetséges. A személyes adatok továbbítása és tárolása, valamint a fizetési folyamat biztonságának védelme érdekében a szolgáltató megfelelő technológiai és szervezeti megoldásokat alkalmaz.

 

Szállítás

Az ethosland.eu webáruház a termékeket igyekszik minél rövidebb idő alatt kiszállítani. A termékeket többnyire Gyorsposta útján szállítjuk. Külön szállítmány esetén más futárszolgálatokat is igénybe veszünk, amiről vásárlóinkat is tájékoztatjuk.

A szállítás teljesen biztonságos, minden csomag biztosítva van. Az szinte lehetetlen, hogy egy csomag elvesszen, ugyanakkor késedelmes szállítás előfordulhat.

Express vagy személyes kézbesítés csak bizonyos városok területén lehetséges.

 

Szállítási határidők

A »Készleten« állapotú termékek szállítási határideje többnyire 2-5 nap.

A »Nincs készleten« felirattal ellátott termékeknél a szállítási határidő nem határozható meg pontosan, ezért a készletet még egyszer ellenőriznünk kell. Ebben az esetben kérjük, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot az online űrlapon keresztül vagy az info@ethosland.eu címre küldött e-mailben, és mi tájékoztatjuk Önt a szállítás várható idejéről.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy készleteink minél naprakészebbek, szállításaink minél gyorsabbak legyenek.

 

A termék visszaküldése

A távolban kötött szerződések esetén a termék átvételétől számított 14 napon belül a fogyasztó jogosult indoklás nélkül értesíteni a céget arról, hogy eláll a szerződéstől. A szerződéstől való elállásról szóló bejelentéstől számított 14 napon belül a fogyasztó köteles az árut visszaküldeni. A szerződéstől való elállás fogyasztót terhelő egyetlen költsége a termék visszaszállításának díja.

Értékesítési szerződés esetén az előző bekezdésben nevezett elállási határidő azon a napon kezdődik, amikor:

  • a termék a fogyasztó vagy egy harmadik személy – aki nem a fuvarozó és akit a fogyasztó bíz meg – tényleges birtokába kerül,
  • a termék utolsó darabja a fogyasztó vagy egy harmadik személy – aki nem a fuvarozó és akit a fogyasztó bíz meg – tényleges birtokába kerül, ha a szerződés tárgya egy több darabból álló termék, melyet a fogyasztó egyetlen megrendelés keretében rendelt meg,
  • az utolsó áruküldemény vagy a termék utolsó darabja a fogyasztó vagy harmadik személy – aki nem a fuvarozó és akit a fogyasztó bíz meg – tényleges birtokába kerül, ha a szállítandó termék több küldeményből vagy darabból áll,
  • a termék első darabja a fogyasztó vagy harmadik személy – aki nem a fuvarozó és akit a fogyasztó bíz meg – tényleges birtokába kerül, ha egy adott időszakban az áruszállítás rendszeres.

Szolgáltatási szerződés esetén a jelen cikkely első bekezdésében nevezett elállási határidő a szerződéskötés napján kezdődik.

Ha a szerződő felek nem állapodnak meg másként, úgy az alábbi szerződések esetén a fogyasztó nem jogosult a jelen cikkely első bekezdésében nevezett szerződéstől való elállásra:

  • az olyan termékekről vagy szolgáltatásokról szóló szerződések, melyek ára a cégektől független, a szerződéstől való elállás határidején belül bekövetkezhető piaci mozgásoktól függ;
  • a fogyasztó egyedi utasításai alapján, személyes igényeinek megfelelően gyártott termékekről szóló szerződések;
  • a gyorsan romló vagy rövid minőségmegőrzési idővel rendelkező árukról szóló szerződések;
  • a szolgáltatási szerződés, ha a cég teljes mértékben teljesíti szerződéses kötelezettségeit és a szolgáltatásnyújtás a fogyasztó azon előzetes jóváhagyása és hozzájárulása alapján kezdődött meg, hogy a cég szerződéses kötelezettségeinek teljes mértékű teljesítése esetén a fogyasztó elveszti a szerződéstől való elállás jogát;
  • az áruszállítási szerződés, amely természete okán elválaszthatatlanul összekeveredik más tárgyakkal.

A terméket használatlan, sérülésmentes és hiánytalan állapotban és eredeti csomagolásában kell visszaküldeni. A visszaküldött termékhez mellékelni kell a számla másolatát is.

A szerződéstől való elállás esetén a cég haladéktalanul, illetve legkésőbb a szerződéstől való elállásról szóló bejelentés kézhezvételétől számított 14 napon belül a teljes vételárat visszatéríti.

A vételár fogyasztó részére történő visszatérítése ugyanolyan fizetési módon történik, ahogyan azt a fogyasztó kifizette, kivéve, ha a fogyasztó kifejezetten más fizetési mód alkalmazását kéri és ha a fogyasztót emiatt semmilyen költség nem terheli.

Értékesítési szerződéseknél a cég felfüggesztheti a vételár visszatérítését a visszaküldött áru kézhezvételéig, vagy addig, ameddig a fogyasztó nem mutat be az áru visszaküldéséről szóló elismervényt, kivéve, ha a cég felajánlja annak a lehetőségét, hogy személyesen veszi át a visszaküldendő árut.

A termék visszaküldésének költsége a vevőt terheli, kivéve akkor, ha a Szolgáltató felelős a termék hibájáért. Utánvéttel visszaküldött csomagokat sem veszünk át.

Ha az áru nem visszaküldhető postán, akkor a fuvarozó partnerünkkel kötött fuvarozási szerződéshez tartozó árjegyzék alapján számítjuk fel a visszaküldés költségét. Ha Ön a visszaküldés költségét túl magasnak találja, akkor lépjen velünk kapcsolatba és közösen megtaláljuk a megoldást.

A termék nem küldhető vissza, ill. a Szolgáltató jogosult csökkentett árat visszatéríteni, ha:

  • a termék használt vagy a használat látható nyomai vannak rajta,
  • a csomagolás vagy a termék sérült, szennyezett, hiányzik az eredeti csomagolás és egyéb szükséges tartozékok,
  • a termékek külön megrendelés alapján készültek, ill. lettek leszállítva.

A termék visszaküldésének lehetősége nem azt célozza, hogy a vevő 14 napig tesztelje a terméket, majd utána visszaküldje. Csak egy garancia arra az esetre, hogy a terméket visszaküldhesse, ha nem tetszik, mivel vásárlás előtt nem tudta a valóságban megtekinteni. Ezért nyissa ki óvatosan a csomagolást, tekintse meg a terméket, és amennyiben nem tetszik, akkor körültekintően csomagolja vissza ugyanúgy és küldje vissza címünkre.

A szerződéstől való elállásról szóló űrlapot ITT töltheti le.


Panaszok és jogviták

A szolgáltató tiszteletben tartja a hatályos fogyasztóvédelmi jogszabályokat.

Panaszok, jogviták és problémák esetén a vevő felveheti a kapcsolatot a szolgáltatóval a +386 41 729 193 telefonszámon vagy e-mailben az info@ethosland.eu címen. A panasz kezelése bizalmasan történik.

A szolgáltató minden panaszra a lehetséges legrövidebb időn belül elektronikus úton vagy telefonon válaszol, a panasz jellegétől függő törvényes kötelezettségei keretében.

A szolgáltató tudatában van annak, hogy a fogyasztói jogvita lényeges jellemzője – legalábbis ami a bíróság általi elbírálását illeti – a követelés összege és a panaszkezelés során keletkező költségek közötti aránytalanság. Ez a fő oka annak, hogy a fogyasztó nem indít pert a bíróságon. Ezért a szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy az esetleges pereket tárgyalásos úton rendezzék.

Ha a jogvita nem oldható meg tárgyalásos úton, akkor annak elbírálására a fogyasztó állandó lakóhelye szerinti bíróság illetékes.

2015. november 14-én lépett hatályba a fogyasztói jogviták peren kívüli rendezéséről szóló törvény (SzK Hivatalos Lapja, 81/2015. szám; a továbbiakban: ZIsRPS), amely rendelkezik a hazai és külföldi cégek és fogyasztók közötti jogviták peren kívüli, közvetítő (a továbbiakban: alternatív fogyasztói vitarendezési mediátor ) útján történő rendezéséről.

A törvényi előírások alapján a fogyasztói jogviták peren kívüli rendezéséről szóló törvény értelmében indítható fogyasztói jogvita rendezése során a szolgáltató semmilyen alternatív fogyasztói vitarendezési mediátort nem ismer el illetékesnek.
A szolgáltató a webáruházat a Szlovén Köztársaság területén üzemelteti és honlapján ITT elhelyez egy linket, ami a fogyasztói jogviták rendezésére szolgáló online vitarendezési platformra mutat.


Jogi nyilatkozat

Az ethosland.eu webáruház és a honlapján közzétett összes adat, a termékek fényképe és grafikája szerzői jogi védelem alatt áll, ezért reprodukciójuk vagy előzetes írásbeli engedély nélküli felhasználásuk tilos. A cégek védjegye és logója saját tulajdonuk.

A szolgáltató adatai a Cégünkről aloldalon olvashatók, ahol az ÁSZF cikkelyeivel kapcsolatos összes elérhetőség is megtalálható.

 

Muraszombat, 1. 2. 2021