Novice

Langalló

Če mislite, da je langallo langaš, se motite. To je »galamboška« lokalna dobrota iz krušne peči, ki se ji lahko pokloni  vsak gurman.

Gre za kvašeno krompirjevo slano testo, ki ga omesite z mlačno vodo, počakate, da vzhaja, nato pa ga razpotegnete v ne pretanek krog, ki ga namažete s kislo smetano, potrosite z narezano slanino, tankimi kolobarji rdeče čebule in izdatno potrosite z naribanim sirom.

Če imate ta privilegij, da imate krušno peč, ste zmagali! Prepričana pa sem, da je jed odlična tudi, če je pripravljena v pečici.

Dober tek!

Aki azt hinné, hogy a langalló az lángos, téved. Ez egy “galamboki” helyi finomság, amit kenyérsütő kemencében készítenek és az összes ínyenc kedvence.

Kovászos, burgonyás sós tésztából készült, langyos vízzel összedolgozva. Amikor megkelt a tészta, kör alakúra nyújtjuk, de nem túl vékonyra, tejföllel bekenve, szeletelt szalonnával megszórjuk, vékony vöröshagyma karikákkal és reszelt sajttal hintjük meg.

Ha van kenyérsütő kemencéje, akkor nyert! De biztos vagyok benne, hogy az étel akkor is kiválóra sikerül, ha sütőben készítik.

Jó étvágyat!